Afbeeldingen invoegen in een document

Foto's en afbeeldingen maken een document uitnodigender en dragen bij aan de leesbaarheid en de boodschap ervan. Met Kwibuss kun je foto's en afbeeldingen gemakkelijk invoegen, in dit artekel leggen we uit hoe dat werkt.

Voor wie?

Biebbeheerders hebben de mogelijkheid om documenten op te maken en aan te passen.

Hoe ga je te werk?

Het begint natuurlijk met het document dat je schrijft ofwel wilt verrijken met een foto. Ga naar dat betreffende document (of schrijf een nieuwe) en kies bewerken door op het pennetje te klikken.

Vervolgens heb je de mogelijkheid om in de tekst wijzigingen aan te brengen. Plaats de cursur op de plek waar je de afbeelding in wilt voegen. Vervolgens klik je op het volgende icoontje.

Nu opent er zich een venster waarmee je de afbeelding kunt zoeken en invoegen. In feite niet anders dan het selecteren van een bijlage die je met een mailtje wilt versturen.

Kies bestand en navigeer door je persoonlijke mappen naar de afbeelding. Vervolgens selecteer je die en klik je op "Insert. De afbeelding is nu ingevoegd! Natuurlijk kan het voorkomen dat je de afbeelding nog verder wilt opmaken: centreren op de pagina, groter of juist kleiner wilt weergeven ofwel een mooi strak randje toevoegen.... Dat kan door de afbeelding te selecteren (met een muisklik) en het hieronder omcirkelde icoontje te gebruiken.

Het scherm dat geopend wordt, bevat een drietal tabbladen waarvan de tweede het belangrijkste is. In het tweede tabblad kun je bijvoorbeeld de grootte instellen, de uitlijning weergeven of een rand toevoegen.

Na eventuele aanpassingen bevestig je deze middels "Update". De afbeelding is nu klaar om met het document opgeslagen te worden. Kies de groene knop "Pagina opslaan" en klaar is Kees!