Activatiemail uit je spam-filter halen

Hoewel we met allerlei zaken rekening houden om ervoor te zorgen dat alle mails die Kwibuss verstuurt, ook daadwerkelijk bij je aankomen, kan het voorkomen dat dit niet direct lukt. Vooral bij een activatiemail kan dat er vervelend zijn, omdat je alleen daarmee toegang krijgt tot Kwibuss. Dat kan verschillende redenen hebben waarom je een uitnodiging voor Kwibuss niet ontvangen hebt.

In de praktijk blijken spam-filters een enkele keer in de weg te zitten, genoeg reden om daar een specifiek bericht voor te schrijven.

Voor wie?

Iedereen in Kwibuss.

Wat is een spam-filter?

Een spam-filter is er ter beveiliging van je persoonlijke mailbox. Het filter zorgt ervoor dat gevaarlijke mails, bijvoorbeeld met een virus erin, geblokkeerd worden zodat deze je computer niet kunnen beschadigen. Hiervoor controleert het filter iedere mail die je ontvangt of verstuurt op gevaarlijke inhoud of bijlage(n).

Wat kan het probleem zijn?

In enkele gevallen (eigenlijk hoofdzakelijk bij Hotmail-adressen) kan het voorkomen dat de activatiemail van Kwibuss als ongewenste mail wordt gezien door je spam-filter. Dat komt doordat het mailtje een link bevat waarmee jij je persoonlijke inlogaccount voor Kwibuss kunt activeren. Het spam-filter ziet dit dan als een mogelijk gevaarlijke link en zorgt ervoor dat deze mail in een aparte map wordt geplaatst. Daardoor zie je de bewuste mail niet in je inbox verschijnen, maar geen nood er is een eenvoudige oplossing!

Stap 1: controleer je map "ongewenst"

Zie je activatiemail staan? Open dan het bericht.

Stap 2: geef aan dat het bericht veilig en vertrouwd is

Hiermee wordt het mailtje in je inbox geplaatst.

Stap 3: ga naar je "inbox" en open het bericht

Stap 4: klik op de link en activeer je account

Meer informatie over het activeren van je account kun je lezen in deze handleiding.