Hyperlinks in een bericht plaatsen

Hoe vaak denk je niet: ik wou dat ik mijn collega's op die ene interessante website of webpagina kon attenderen... In de nieuwe Kwibuss kan dat, heel gemakkelijk direct vanuit een bericht. Handig, want dan kun je er direct met elkaar over praten :-)

Door wie?

Een Berichtenbeheerder kan berichten plaatsen.

Hoe ga je te werk?

Het begint natuurlijk met het schrijven van een nieuw bericht. Na de titel kun je het daadwerkelijke bericht schrijven, waarin je de hyperlink wilt plaatsen.

1. Selecteer het woord of de tekst waar je de link wilt plaatsen. Klik vervolgens op het kettinkje (oranje in onderstaande afbeelding). Schermafbeelding_2013-02-11_om_20.41.15.png

2. Er wordt een nieuw venster geopend op de pagina. In dit venster geef je het webadres (de zogenaamde URL, inclusief http:// ervoor) aan waarna verwezen wordt. Daarbij moet je ook instellen hoe de hyperlink zich moet gedragen. Wij raden je aan deze standaard in een nieuw venster geopend worden zodat Kwibuss open blijft staan. Klik op "Insert". Schermafbeelding_2013-02-11_om_20.43.25.png

3. De geselecteerde tekst in het bericht wordt licht blauw van kleur. Dit betekent dat de hyperlink aangemaakt en actief is. Schermafbeelding_2013-02-11_om_20.43.56.png

Na publicatie van het bericht is de hyperlink door iedere collega te gebruiken!