Tabellen invoegen en opmaken

In Kwibuss kun je op verschillende manieren documenten plaatsen en beheren. De zogenaamde inline documenten geven het mooiste resultaat en daarin kunnen ook tabellen handig. Naast de inhoud is het ook mogelijk om die tabellen op te maken en een lay-out naar keuze mee te geven. Daarmee wordt het document nog mooier en voor je collega's prettiger om te lezen. Hier leggen we je uit hoe dat kan.

Voor wie?

Gebruikers die documenten en boeken in de Bieb mogen aanpassen; de Biebbeheerders.

Hoe ga je te werk?

1. Het invoegen van een tabel doe je in een document. Dat kan door een bestaand document te wijzigen (met het potloodje, zoals in dit voorbeeld) of door een nieuwe aan te maken.

2. Met de teksteditor voeg je de tabel in op de goede plek. Tip: kies de plak-optie ^+ctrl+V. Daarmee vervalt de opmaak, maar sluit de tabel mooi aan op de standaard lay-out van Kwibuss.

3. Selecteer de tabel, rij of kolom die je wilt opmaken, bijvoorbeeld wanneer je er een achtergrondkleur aan toe wilt voegen. Kies de optie "Table Cell Properties", het rode rondje in de afbeelding.

4. In het venster dat nu geopend wordt, kies je het tabje "Advanced". Daar zijn verschillende mogelijkheden om de opmaak van de tabel aan te passen. In dit geval kiezen we voor "Background Color" omdat we de rij een kleur willen geven.

5. Selecteer de kleur die je wenst. Dat kan op het oog, maar misschien heb je een bepaalde kleurcode (bijvoorbeeld op basis van de huisstijl van je organisatie). Na het selecteren van de kleur, kun je aangeven welke onderdelen van de tabel deze kleur moeten krijgen.

6. Bevestig de opmaak met de knop "Update" en vervolgens zie je dat de opmaakt in de tabel is toegepast.

Op deze manier kun je ook andere kenmerken van een tabel aanpassen en van een andere opmaak voorzien. Is alles zoals je het hebben wilt? Pagina opslaan en klaar!