Hoofdstukken beheren en verplaatsen

De indeling van de Bieb wordt door de organisatie zelf beheerd. Handig; want zo bepaal je als beheerder zelf welke boeken er in de Bieb staan en vervolgens ook de titels van de hoofdstukken per boek.

Naarmate je langer met Kwibuss werkt, en er steeds meer documenten worden gepubliceerd, kunnen er ook nieuwe inzichten ontstaan omtrent de gekozen inrichting van de boeken en hoofdstukken.

Stel nu dat je het hoofdstuk Klachten & Tevredenheid extra aandacht wilt geven door het als eerste hoofdstuk op de te nemen in het Boek Ouders & Kinderen:

Schermafbeelding 2013-02-22 om 18.49.21.png

Voor wie?

De indeling van de boeken en hoofdstukken kan door Biebbeheerders worden aangepast.

Hoe ga je te werk?

1. Wanneer je de volgorde van de hoofdstukken wilt wijzigen ga je eerst naar het betreffende boek in de bieb.

2. Vervolgens klik je op je het potloodje om hierin wijzigingen aan te brengen. Er wordt nu een bewerkingsscherm geopend waarin je de wijzigingen kunt verwerken.

3. Wanneer je met de muis over een hoofdstuk gaat, verschijnen er een drietal grijze tekentjes:

• Pijltjes omhoog/omlaag: hiermee kun je de volgorde van de hoofdstukken aanpassen.
  • Potloodje: daarmee wijzig je de naam van het hoofdstuk.
  • Kruisje: dit verwijderd het hoofdstuk. Wees gerust: dat kan alleen wanneer er geen documenten meer in staan.

4. Wil je de volgorde van de hoofdstukken aanpassen, dan klik je op het betreffende hoofdstuk en sleep je die omhoog (houdt de muisknop ingedrukt!). Je zult zien dat het hoofdstuk nu tussen de andere hoofdstukken springt. Staat het hoofdstuk op z'n nieuwe plek, dan laat je de muisknop los.

5. Vervolgens bevestig je de nieuwe volgorde van de hoofdstukken met de groene knop"Wijzigingen bewaren".

6. Succes! De groene balk geeft je deze bevestiging. Zoals je ziet staat het hoofdstuk nu bovenin het boek Ouders & Kinderen. En met het hoofdstuk zijn natuurlijk ook de documenten direct mee omhoog gekomen :-)