Documenten aankondigen op het Prikbord

Nieuwe of gewijzigde documenten in de Bieb kun je heel gemakkelijk extra onder de aandacht brengen bij je collega's. Deze post gaat in op de mogelijkheid om een document aan te kondigen op het prikbord.

Door wie?

Biebbeheerders kunnen aankondigingen schrijven bij een document.

Hoe ga je te werk?

Stap 1

Ga naar het document dat je aan wilt kondigen. Klik op het spreekstoeltje, rechts naast de titel van het document.

Stap 2

Vervolgens opent zich een nieuw bericht, waarbij de titel al is ingevuld. Desgewenst kun je deze zelf nog aanpassen. Vervolgens schrijf je de aankondiging, benoem de inhoudelijke wijziging of geef bijvoorbeeld aan waar je collega’s extra op moeten letten. Voeg een afbeelding toe om de aankondiging extra uitnodigend te maken.

Stap 3

Bepaal voor wie de aankondiging bedoeld is. Misschien vraagt het extra aandacht van een bepaalde groep binnen je organisatie. Probeer dergelijke informatie specifiek te zenden, zo is een bericht over flesvoeding waarschijnlijk niet erg relevant voor medewerkers van de Buitenschoolse Opvang.

Selecteer 1 of meerdere kringen en bedenk of jij je collega’s per mail wil attenderen op dit bericht. Plaats een vinkje bij “Stuur iedereen per email een kopie van dit bericht”. Kwibuss verstuurd in dat geval automatisch een mailtje naar alle gebruikers die dit bericht mogen lezen.

Stap 4

Gebruik de mogelijkheid “Voorbeeld” om te controleren of je aankondiging er helemaal naar wens uit ziet. Zo ja dan publiceer je de aankondiging met de groene knop.

Stap 5

De aankondiging is geplaatst en verschijnt bovenaan op het Prikbord. Bedenk wel: dit geldt enkel bij de medewerkers voor wie het geschreven is :-)

In het bericht staat tevens een directe link naar het bewuste document zodat je collega's direct door kunnen klikken: handig!