Horizontaal scrollen in tabellen

In een document kun je tabellen toevoegen, maar soms is een tabel zo breed dat hij niet helemaal past. De tabel is er wel, maar je ziet 'm niet helemaal. In het voorbeeld hieronder zie je hoe dat eruit ziet.

Er zijn verschillende opties. Voor Windows is er helaas niet één oplossing. Het hangt af van het gebruikte apparaat, het type muis, de versie van Windows en het programma.

• Op tablets (iPad en Android) kan je met je vinger de tabel ‘bedienen’;
  • Op laptops met trackpad (dat is dat rechthoekige vlakje vóór het toetsenbord waarmee je het pijltje bedient) kan je met twee vingers scrollen. Zet het muispijltje in de tabel en beweeg twee vingers over het trackpad:
    • Verticaal bewegen, en je kunt verticaal scrollen,
    • Horizontaal bewegen, en je gaat horizontaal scrollen in de tabel;
  • Op vaste computers die je met de muis bedient: het muiswieltje kan je indrukken. Dan verschijnen er vier pijltjes als aanwijzing dat je alle kanten op kunt slepen met de muis. Dit werkt in alle programma’s, dus bijvoorbeeld ook in Excel.
    • Dus middelste muisknop (scrollwieltje) indrukken en ingedrukt houden, dan horizontaal slepen.
  • In sommige recente versies van Windows kan je horizontaal scrollen met CTRL+SHIFT scrollen.
    • Je houdt CTRL+SHIFT ingedrukt op het toetsenbord, klikt en sleept vervolgens met de linkermuisknop in de tabel.
    • Google Chrome op Windows ondersteunt horizontaal scrollen op deze manier als het goed is.