Een melding doen

Meld ongevallen, klachten en ideeën in Meldpunt

Er zijn drie soorten melding-formulieren in Kwibuss: ongevallen, ideeën en klachten.

Een nieuwe melding

Om een nieuwe melding te doen, open je Meldpunt via het menu. Klik vervolgens rechtsboven op de groene knop met het plus-teken. Daar kies je ongeval, klacht of idee.

Een melding in drie stappen

Stap 1: Beschrijf het idee

Geef de melding een titel, beschrijf wat er is gebeurd en vul een betrokkene in.

Stap 2: Geef extra informatie op

Vervolgens geef je extra informatie op; zoals datum, tijdstip en de plek waar het plaatsvond. hier beantwoord je ook de meerkeuze-vragen.

Stap 3: Kies bij wie je wilt melden

Tenslotte kies je bij wie je het ongeval wilt melden, bijvoorbeeld je leidinggevende. Diegene wordt verantwoordelijk voor het goed afhandelen van jouw melding.

Tenslotte, verstuur de melding

Klik op "Ongeval melden" en je melding is vastgelegd. Je leidinggevende krijgt een notificatie van je nieuwe registratie en kan ermee aan de slag. Jouw nieuwe melding verschijnt nu ook in het overzicht met Lopende meldingen.