Snelkoppelingen op Prikbord

Met snelkoppelingen op het nieuwe Prikbord hoef je nooit meer een link te onthouden. Je maakt het je collega's heel eenvoudig om naar andere veelgebruikte programma's te gaan, direct vanaf Prikbord. Zo maak je van Kwibuss de startpagina van je organisatie. 

Bij veelgebruikte programma's kun je denken aan: 

  • Planning & roostering
  • Ouderportaal
  • Salarisadministratie
  • Activiteiten-platform

Voor wie?

  • Iedereen kan snelkoppelingen bekijken. 
  • Gebruikersbeheerders kunnen snelkoppelingen beheren.
    Dit zijn vaak de algemene beheerders van Kwibuss. Vraag eventueel de gebruikersbeheerder of zij de snelkoppelingen wil toevoegen. 

Stap 1: Eerste snelkoppeling toevoegen

Als er nog geen snelkoppelingen op Prikbord staan, dan ziet alleen een Gebruikersbeheerder de tegel voor snelkoppelingen. Deze is dan nog leeg. Zodra de eerste snelkoppeling is toegevoegd, wordt de tegel ook zichtbaar voor alle andere mensen in jouw Kwibuss-domein. 

Klik op de blauwe knop "Snelkoppeling toevoegen". Er opent dan een pop-up waar je ze in kunt toevoegen.
Klik vervolgens op "add link" voor de eerste snelkoppeling. Wil je daarna nog een link toevoegen, dan klik je weer op "add link". 

Deze pop-up ziet er nu nog wat ruw uit, die gaan we nog netjes maken. 

Stap 2: Gegevens van een snelkoppeling toevoegen

Voor een werkende link heb je twee dingen nodig: 

  1. De naam van de snelkoppeling
  2. Het internetadres van de snelkoppeling

Met deze voorbeeldlink ziet dat er zo uit:

Stap 3: Bepaal de volgorde van de links

Snelkoppelingen die je later hebt toegevoegd verschijnen onderaan de lijst. Je kunt ze ook hoger op de lijst zetten: met het onderste veld "Sequence" bepaal je of een link op 1, 2, 3 of verder staat. 1 staat altijd bovenaan. Ook dit gaan we uiteraard nog netjes en gebruiksvriendelijk maken. 

Stap 4: Klik tot slot op Wijzigingen bewaren

Alle links die je hebt toegevoegd verschijnen nu op het prikbord. Kwibuss haalt zelf het icoontje op bij de website waar naartoe wordt gelinkt. Dit icoontje zorgt voor extra herkenbaarheid van de snelkoppeling. 

Heeft dit je vraag beantwoord? Dank je voor de feedback Er was een probleem bij het verzenden van je feedback. Probeer het later nog een keer.

Antwoord nog niet gevonden? Neem contact op Neem contact op