Veiligheidscertificaat voor Kwibuss

We hebben een belangrijke update voor Kwibuss in de planning. We willen Kwibuss veiliger maken met een veiligheidscertificaat. Kort gezegd: naast de wachtwoordbeveiliging zetten we een extra slot op Kwibuss, waarmee alle Kwibuss-informatie gecodeerd over het internet wordt gestuurd.

Wat verandert er voor jullie?

Vrijwel niets, behalve: Kwibuss wordt straks bereikbaar via een beveiligde verbinding op httpS://<jouwdomein>.kwibuss.nl, dus met een ‘s’ na ‘http’. Vergeet je de ‘s’, dan wordt je automatisch doorverwezen naar het beveiligde adres. 

In je browservenster is aan het slotje te herkennen dat de verbinding veilig is. 

Veiligheidsslotjes

Veiligheidsslotjes in verschillende internetbrowsers

Testperiode

Voordat we deze update uitrollen is het van belang om eventuele problemen te ontdekken en te verhelpen. Bijvoorbeeld: Laat de firewall van het bedrijfsnetwerk het beveilgingscertificaat niet toe? Dat willen we doen met een korte testperiode.

Mijn vraag aan jou:

  1. Zou je binnen jouw bedrijf op enkele (het liefst op alle) locaties willen testen of je toegang tot Kwibuss hebt via httpS://<jouwdomein>.kwibuss.nl. Het beveiligingscertificaat is nu al actief en kan direct worden getest.
  2. Mocht je tegen problemen aanlopen, dat willen laten weten door te reageren op deze mail of via http://help.kwibuss.nl. 
  3. Mocht het allemaal goed gaan, dat willen laten weten door te reageren op deze mail of via http://help.kwibuss.nl.

De planning

Over twee weken (op 17 maart) moet alle feedback binnen zijn. Daarna besteden we een week om op basis van feedback eventuele aanpassingen aan Kwibuss en het certificaat te doen, zodat we de week erna (eind maart) kunnen uitrollen. Na de uitrol is het kwibuss-domein alleen nog maar via deze extra beveiligde verbinding te benaderen.

Hartelijke groet, en alvast ontzettend bedankt voor je inspanning!

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

0 Opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.
Mogelijk gemaakt door Zendesk