Openbare documenten

In Kwibuss staan vaak een aantal documenten die ook op andere plaatsen digitaal gebruikt worden, zoals de Algemene Voorwaarden voor Kinderopvang of het Inschrijfformulier die vaak ook op de website te vinden zijn. Tot nu toe moest je deze documenten op verschillende plaatsen opslaan en natuurlijk ook aanpassen bij wijzigingen…lastig. Maar dat is nu verleden tijd!

Vanaf vandaag kun je ieder document in Kwibuss “openbaar” maken waardoor het voor iedereen inzichtelijk is. Maak je een document openbaar, dan komt er een directe link naar het betreffende bestand te staan die je vervolgens op je website kunt plaatsen. Met deze link kan alleen dat betreffende document geopend worden, je andere documenten en bestanden blijven natuurlijk veilig afgeschermd door middel van het veiligheidscertificaat en de wachtwoorden. is een document eenmaal openbaar, dan hoef je het alleen maar in Kwibuss aan te passen en de link verwijst dan direct naar de actuele versie!

Voor wie?

Biebbeheerders kunnen documenten openbaar maken of openbare documenten weer sluiten.

Hoe ga je te werk?

1. Ga naar het document dat je openbaar wilt maken. In dit voorbeeld werken we met de Algemene voorwaarden voor Kinderopvang die we aan een website willen hangen. Klik op "Deze pagina wordt niet gedeeld" Schermafbeelding_2014-07-21_om_13.16.26.png

2. Er verschijnt nu een nieuw venster waarmee je het bewuste document kunt delen met anderen, maar ook openbaar kunt maken. We gaan nu enkel in op het openbaar maken van dit document. Om dit document openbaar te maken, vink je deze optie aan. Er verschijnt nu 1 link of in het geval van een bijgevoegd bestand (pdf, word, excel, etc) zelfs een 2e link.Schermafbeelding_2014-07-21_om_14.11.04.png

3. In dit voorbeeld willen we de directe link naar het bestand kopiëren. Hiermee wordt het bestand namelijk direct vanuit Kwibuss gedownload, zonder dat bezoekers van de website dat merken. Het kopiëren kun je doen door op de betreffende link te gaan staan en 1 keer met de rechtermuisknop te klikken. Vervolgens selecteer je de optie "link kopiëren".Schermafbeelding_2014-07-21_om_13.17.29.png

4. Bevestig het openbaar maken van het document met de groene button "Wijzigingen bewaren". Nu is het document openbaar, zoals je in de gebeurtenissenlijst op het Prikbord kunt zien. Dat betekent ook dat de link vanaf dat moment direct te gebruiken is.

Tot slot wil je als beheerder natuurlijk ook overzicht houden op de openbare documenten die er in Kwibuss staan. Dat kun je heel eenvoudig op de Paginalijst het filter "Openbaar" te gebruiken.Schermafbeelding_2014-07-21_om_13.18.53.png