Plaatje erbij? Graag, wel zo gezellig!

Je hoort het vaker: een foto zegt meer dan duizend woorden.... en zo is het maar net. Daarom is Kwibuss gek op foto's en plaatjes! Een afbeelding bij een document of bij een bericht maken het voor je collega's direct veel uitnodigender het te lezen. Je zult zien dat het werkt.

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar hoe doe je dat dan? In dit artikel leggen we je uit hoe je een afbeelding bij een bericht kunt plaatsen zodat het Prikbord altijd mooi gevuld is.

Voor wie?

Gebruikers die berichten mogen plaatsen, de Berichtenauteurs dus.

Hoe werkt het?

Het begint natuurlijk met het schrijven van een aankondiging of bericht, maar voordat je echt begint zoek je eerst een afbeelding die bij je bericht gaat passen. Bedenk wat je collega's bij het onderwerp of thema aan zal spreken en waag er eens een zoekopdracht op Google aan. Een schat aan afbeeldingen is het gevolg, nu hoef je alleen nog maar een geschikte te kiezen. Heb je een goede gevonden, klik dan met de rechter muisknop op de afbeelding en bewaar deze op je computer.

Nu gaan we verder en beginnen met een nieuw bericht:

Schermafbeelding_2013-10-02_om_21.43.14.png

Vervolgens schrijf je de tekst, voegt eventueel een link naar een website of videofilmpje in en dan komt het moment waarop je een afbeelding kunt selecteren. Het selecteren van een afbeelding werkt eigenlijk precies hetzelfde als het bijvoegen van een bestand in Kwibuss of een bijlage bij een mailtje selecteren. Selecteer nu de afbeelding die gekozen hebt:

Schermafbeelding_2013-10-02_om_21.11.28.png

Vervolgens kies je "Bericht opslaan" en daarmee wordt het bericht geplaatst. Het is nu met afbeelding zichtbaar op het Prikbord:

Schermafbeelding_2013-10-02_om_21.10.07.png

Je zult zien dat de afbeelding ook op het Nieuwsoverzicht en in het bericht zelf zichtbaar is. Daarmee is het direct een stuk aantrekkelijker en het ziet er nog mooi uit ook!

 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

0 Opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.
Mogelijk gemaakt door Zendesk