Uitrol van Kwibuss binnen je organisatie

Je hebt hard gewerkt aan het inrichten van Bieb en het is bijna klaar. Het moment is nabij om al je collega's uit te nodigen, zodat ze de vruchten kunnen plukken van je inspanningen! Met dit stappenplan zorg je ervoor dat iedereen voortvarend met Kwibuss aan d slag gaat!

1. Allereerst, richt Kwibuss in met de belangrijkste documenten

Het is voor nieuwe gebruikers het fijnst als alle documenten die ze dagelijks nodig hebben kunnen worden gevonden.

2. Plaats de introductie-pdf in Kwibuss en zet het document openbaar

Je kunt de introductie tot Kwibuss downloaden voor eigen gebruik.

3. Mail een week van te voren de openbare link naar de introductie-pdf naar alle toekomstige gebruikers

Iedereen kan de introductie alvast even doornemen en zien hoe de nieuwe kennisbank eruitziet. Zo weten ze wat hen te wachten staan.

• Kondig in deze mail aan wanneer ze de activatie-mail voor Kwibuss in hun e-mail ontvangen;
  • Geef hierbij aan dat de activatie-mail heel misschien in de spam terechtkomt.

4. Maak Kringen aan

Het is handig om Kringen aan te maken alvorens je iedereen uitnodigt voor Kwibuss. Tijdens het uitnodigen kan je namelijk iedereen direct toewijzen aan een of meer Kringen.

Lees hier meer over het maken van kringen: Breng gebruikers samen in een kring.

4. Nodig gebruikers in 'batches' uit

Ga naar de pagina "iedereen" en klik op de groene plus naast Mensen. Hier kan je heel veel mensen tegelijkertijd uit nodigen.

In een apart artikel leggen we uit hoe je te werk gaat met het uitnodigen van mensen: Gebruikers uitnodigen.