Gebruikers uitnodigen voor Kwibuss

Tijd om Kwibuss te bevolken. 🤗

Voor wie is dit artikel?

  • Gebruikersbeheerders

Ben je bezig met de uitrol van Kwibuss binnen je organisatie? Na het inrichten van je Kwibuss-account kun je nieuwe mensen uitnodigen voor de Kwibuss-omgeving van jouw organisatie.

Belangrijk om te weten: uitnodigen van mensen gaat per e-mail. Een account is verbonden aan een uniek e-mailadres en het is niet mogelijk om meerdere accounts op één mailadres te hebben.

OK, aan de slag!

A: Ga naar het gebruikersoverzicht

Klik in het hoofdmenu op Instellingen en dan op Gebruikers.

Instellingen
Gebruikers

B: Begin met uitnodigen.

Ga naar de pagina Nodig nieuwe gebruikers uit voor Kwibuss.

Klik op de grijze knop + Toevoegen onder de titel.

Uitnodigen doe je vervolgens in 3 stappen.

Stap 1: Bepaal wie je uitnodigt

Je kunt in één keer meerdere mensen toegang geven tot Kwibuss. Type de e-mailadressen, gescheiden door een spatie of een komma in het veld bij stap 1. Ook kun je e-mailadressen plakken uit een CSV-bestand of een excelbestand.

Stap 2: Geef aan wat deze gebruikers mogen

Elke gebruiker in Kwibuss mag berichten lezen, boeken en documenten bekijken, meldingen doen en eigen meldingen bekijken. In stap 2 geef je aan welke extra mogelijkheden je de nieuwe gebruikers wilt geven. Je kunt meerdere rollen aanvinken. Als je ze geen extra mogelijkheden wilt geven, dan hoef je niets aan te vinken.

Stap 3: Van welke kring(en) worden ze lid?

In stap 3 kun je in één keer alle nieuwe gebruikers lid laten worden van dezelfde kringen. Lees hier meer over de voordelen van het samenbrengen van mensen in kringen.

C: Uitnodigingen versturen

Heb je alles correct ingevuld en aangevinkt? Dan is het tijd voor de laatste actie: de uitnodigingen versturen. Druk daarvoor op de groene knop Uitnodiging versturen.

Kwibuss stuurt alle e-mailadressen een uitnodiging om het account te activeren en een wachtwoord te kiezen.

Uitnodigen in groepen

Iedereen die je tegelijkertijd uitnodigt voor Kwibuss krijgt dezelfde rechten in Kwibuss en wordt lid aan dezelfde kringen. Wil je daarin onderscheid maken? Dan is het aan te raden om mensen in kleinere groepen uit te nodigen. Je kunt bijvoorbeeld iedereen die werkt op dezelfde locatie uitnodigen en ze toevoegen aan de Kring van die locatie.

Overzicht met alle uitnodigingen

Iedereen die je hebt uitgenodigd vind je terug in het overzicht met alle uitnodigingen. Daar kun je uitnodigingen verwijderen en mensen opnieuw uitnodigen.

Uitnodigingen zijn oneindig lang geldig.

Gereateerde artikelen

Nb. Gebruikers toegang verlenen kan ook via SSO/SAML (single sign-on).  Neem contact met ons op als je hierin interesse hebt.
Heeft dit je vraag beantwoord? Dank je voor de feedback Er was een probleem bij het verzenden van je feedback. Probeer het later nog een keer.

Antwoord nog niet gevonden? Neem contact op Neem contact op