Groepsaccounts voor gedeelde tablets en computers

Wordt Kwibuss gebruikt op een openbare tablet of laptop? Dan is het handig om op die apparaten ingelogd te zijn met een groepsaccount. Zo voorkom je om steeds in en uit te loggen met persoonlijke accounts en is het handboek toch altijd voor iedereen bereikbaar.

Groepsaccounts kun je onder andere gebruiken op locaties, groepen of clusters. En natuurlijk op elk apparaat met een internetverbinding 🙂 In dit helpartikel nemen we Groep en iPad als voorbeeld.

In dit artikel

Wat is een groepsaccount?

Een Groepsaccount verschilt in de praktijk niet veel van een gewoon gebruikersaccount. Een Groepsaccount maak je aan met een algemeen mailadres van de locatie waar de iPad gebruikt wordt. Je kunt voor een groepsaccount dezelfde stappen doorlopen als voor het uitnodigen van gebruikers.

Met een Groepsaccount:

  • Eén gedeeld account waar meerdere mensen onder kunnen werken
  • Dus niet meer in- en uitloggen voor elke gebruiker
  • En in Meldpunt doe je meldingen onder je eigen naam via een drop-down
  • zijn die meldingen alleen zichtbaar voor de Melder en Verantwoordelijke, maar niet voor het groepsaccount ivm privacy. 

A: Voorbereiding

  • Zorg ervoor dat alle mailadressen voor de Groepsaccounts zijn aangemaakt en bereikbaar zijn. In de stappen hierna wordt het account aangemaakt en een activatiemail gestuurd naar die mailadressen. 
  • Maak alvast kringen aan voor alle locaties waarvoor je ook een Groepsaccount gaat aanmaken.

B: Account aanmaken

Stap 1: Wie nodig je uit?
Vul hier de mailadressen van de locatie of groep in. Daaronder aan "Dit zijn groepsaccounts". 

Bij stap 2 Wat mogen ze in Kwibuss laat je alles leeg, tenzij er door het Groepsaccount iets beheerd mag worden.

Stap 3: Horen ze bij een Kring? 
Hier voeg je het Groepsaccount toe aan een of meer kringen. Met Kringen kan je documenten en berichten zichtbaar maken voor bepaalde kringen. 

Klik tenslotte onderaan op Uitnodiging versturen. De mail om een wachtwoord aan te maken wordt verstuurd naar het mailadres van de locatie.

C: Account activeren

Open de uitnodigingsmail Welkom bij Kwibuss! 👋 Je kunt nu je wachtwoord kiezen en klik op Kies je wachtwoord.

Volg de stappen om het account te activeren. Kies een veilig wachtwoord, in principe hoeft niemand het uit het hoofd te leren. Je kunt Kwibuss straks ingelogd laten op de iPad.

Na klikken op Account activeren ben je direct ingelogd.

Het is aan te raden om het account meteen compleet te maken en na te lopen via Profiel aanpassen in het uitklapmenu rechtsboven.

  • Voeg een herkenbare avatar voor de locatie toe.
  • Loop de email-instellingen na. Het kan handig zijn om de notificaties aan te laten zodat je collega’s op de hoogte blijven van activiteit in Kwibuss. Notificaties komen ook altijd terecht in het overzicht met notificaties.

Tot slot, aan het profiel wordt automatisch een label toegevoegd, waaraan herkenbaar is dat dit een groepsaccount is.  

D: Inloggen op de iPad

Nu het account is ingericht kun je op de locatie inloggen op de iPad. Vink op de inlogpagina Onthoud mij op deze computer aan zodat de browser ingelogd blijft, zo kunnen collega’s altijd bij Kwibuss.

Heeft dit je vraag beantwoord? Dank je voor de feedback Er was een probleem bij het verzenden van je feedback. Probeer het later nog een keer.

Antwoord nog niet gevonden? Neem contact op Neem contact op