Vragen toevoegen en beheren

Een formulier bouw je op met vragen. Hieronder vind je alle typen vragen die je kunt gebruiken, hiermee ben je flexibel in Meldpunt en heb je de vrijheid om een formulier op te bouwen zoals jij dat wilt.

In dit artikel

In een formulier worden de vragen toegevoegd onder Stap 3: Extra informatie.

Je hebt de keuze uit deze typen vragen

Meerkeuzevraag met 1 antwoord

Te herkennen aan de bolletjes voor elk antwoord. Uit deze antwoorden kan de melder 1 antwoord kiezen. Vooral handig als er een duidelijke keuze gemaakt moet worden.

Meerkeuzevraag met meer antwoorden

Te herkennen aan de vierkantjes voor elk antwoord. Bijvoorbeeld in het ongevallenformulier is het mogelijk dat er letsel aan meerdere lichaamsdelen is opgetreden. Dan kan de melder kiezen voor meerdere antwoorden.

Foto uploaden

De mogelijkheid om een foto toe te voegen, handig bij het doorgeven van een klus.

Open vraag

Open vragen zijn ideaal voor omschrijvingen van hoe er is gehandeld, of om iemand naar verbeter-tips te vragen.

Vragen toevoegen en wijzigen

Ga naar Meldpunt en klik rechts op het tandwieltje voor Instellingen. Bovenaan vind je tabbladen voor de formulieren.

Elk formulier heeft standaard al een aantal vragen. Deze vragen komen in het formulier tevoorschijn onder stap 3.

Vraag toevoegen

1. Kies het type vraag uit het dropdown-menu
  2. Voer de vraag in bij "Nieuwe vraag"
  3. Bij Meerkeuzevragen: klap de vraag open met het pijltje en voer de antwoorden in.

Vraag en antwoorden wijzigen

Volgorde van vragen aanpassen

1. Pak de vraag die je wilt verplaatsen vast met de muis
  2. Beweeg de vraag naar de plek waar je 'm wilt hebben
  3. Laat de vraag los

Vraag wijzigen

1. Beweeg met de muis over de vraag
  2. Klik op het potloodje, links van de vraag
  3. Er verschijnt een invoerveld, pas de vraag aan en druk op enter

Antwoorden aanpassen:

1. Klap de vraag open met het pijltje
  2. Beweeg met de muis over het antwoord. Aan de linkerkant verschijnen twee icoontjes, klik op het potlood.
  3. Pas de vraag aan en druk op enter.

Volgorde van antwoorden aanpassen

1. Pak het antwoord dat je wilt verplaatsen vast met de muis
  2. Beweeg het antwoord naar de plek waar je 'm wilt hebben
  3. Laat het antwoord los

⚠️ Wijzigingen bewaren

Ben je tevreden over alle wijzigingen? Klik onderaan op de groene knop " Wijzigingen bewaren".